2006-11-10

Kerrostava ilmanvaihto on palkittu Tuottava idea 2006 kilpailussa Uudenmaan yrityssarjan parhaana ideana

Yrityksen tuotekuva Stravent Oy - Wall Confluent Jets

Vasatherm Finland Oy ” Wall Confluent Jets” - kerrostava ilmanvaihto on palkittu Tuottava idea 2006 kilpailussa Uudenmaan yrityssarjan parhaana ideana. Kilpailun palkinnot jaettiin Helsingissä 2.11.2006 järjestetyssä Nuorkauppakamarin tilaisuudessa.

Kilpailun perusidea oli innovatiivisen yritystoiminnan edistäminen.

Tavoitteena oli lisätä yrittäjyyden ja yrittämisen arvostusta korostamalla omiin ideoihin perustuvien ja riskejä ottavien yritysten ja yrittäjien merkitystä Suomen kansantaloudelle. Järjestäjät halusivat rohkaista yrittäjiä, yritysten henkilökuntaa ja julkisen sektorin palveluksessa olevia ennakkoluulottomaan ideointiin ja ideoiden toteutukseen.

Vasatherm Finland Oy: n voittaneesta kilpailuehdotuksesta todettiin mm.:
Wall Confluent Jets – idea on innovatiivinen ja omaperäinen, jolla voidaan merkittävästi parantaa sisäilman laatua ja energiataloutta. Idealla uskottiin olevan positiivinen vaikutus työn tuottavuuteen, ja taloudelliseen menestykseen myös kansainvälisesti.

Wall Confluent Jets – ilmanjakotekniikan ansiosta ilmanvaihdon poistotehokkuus ja lämmönsiirron tehokkuus pystytään nostamaan jopa kaksinkertaiseksi. Sisäilman laatu paranee ja työskentely sisätiloissa muuttuu miellyttävämmäksi. Wall Confluent Jets – ilmanjakotekniikalla saavutetaan merkittävät energiasäästöt lämmitys-, ja jäähdytyskustannuksissa. Lisäksi päätelaitteet vaimentavat tehokkaasti matalia äänitaajuuksia.

Jatkuvaa panostusta tuotekehitykseen koordinoi Vasatherm Finland Oy yhdessä kansainvälisten tutkijoiden kanssa. Vasatherm on mm. mukana Ruotsissa tutkimushankkeessa, jossa selvitetään energiasäästöä varasto- ja teollisuusrakennuksissa kerrostavan ilmanvaihdon avulla. Vasatherm Finland Oy on johtava kerrostavan ilmanvaihdon teknologiaa toteuttava yritys Suomessa. Vientitoiminnan vahvistumisen jälkeen Vasatherm Finland Oy on myös entistä merkittävämpi toimija päätelaitteiden markkinoilla Euroopassa. Tällä hetkellä aktiivisemmat vientitoiminnot ovat kohdistuneet Ruotsiin, Italiaan, Englantiin, Sveitsiin, Tanskaan ja Viroon.

Kasvavan vienti- ja projektitoiminnan ansiosta Vasatherm Finland Oy:n liikevaihto on 30 %:n kasvussa ja ylittää 3,0 miljoonaa euroa vuonna 2006 ja yrityksessä ruvetaan rekrytoimaan lisää henkilökuntaa vuodenvaihteen jälkeen.

Tietoa yrityksestä: Stravent Oy