2006-08-17

Oliver Control Systemsin runsas joystick-valikoima

APEMin ostettua Oliver Control Systemsin, saa YE tuotevalikoimaansa monipuolisen valikoiman joystickejä.

1000-sarjan joystickit ovat vankkarakenteisia ja edullisia ohjaimia, jotka kestävät 5 A tai 15 A virran. Teollisuusstandardin mukaisena niiden tyypillisiä käyttökohteita ovat kone- ja kameraohjaukset. Vaihdettavan rajoitinlevyn avulla ohjainta voidaan käyttää yhden tai kahden akselin suuntaisena.

4000-sarjan ohjaimet ovat 1-, 2- tai 3-akselisia ja niissä on myös laadukkaat potentiometrit. Tyypillisiä käyttökohteita ovat vaativat sovellukset kuten ajoneuvojen ohjausjärjestelmät. 5000-sarjan ohjaimet ovat edullisia, kevyeen käyttöön tarkoitettuja ohjaimia. Potentiometrillä varustettuna niitä käytetäänkin näppäimistö-tyyppisissä kohteissa. Asennussyvyys on alle 30 mm.

7000-sarjaan kuuluvat kontaktittomat ohjaimet. 1-, 2- tai 3-akseliset ohjaimet tunnistavat liikkeen tarkasti ilman mekaanisia liitoksia. Ne on suunniteltu sovelluksiin, joissa vaaditaan ehdotonta luotettavuutta sekä erittäin pitkää käyttöikää. Sähköinen liitäntä mahdollistaa myös lisätoiminnot kuten virhetilanteiden tunnistuksen. Akselien tunnistuksen suorittavat hall-anturit on suojattu ympäristön vaikutuksilta ja kotelointikin täyttää IP65-luokituksen. 9000-sarja on parannettu versio 7000-sarjasta. Näillä ohjaimilla on pienempi asennussyvyys (35,4 tai 31 mm), muuten käytössä on samat ratkaisut kuin varmatoimiseksi todetussa 7000-sarjassa.

Tietoa yrityksestä: Yleiselektroniikka Oyj