2006-08-04

Uusi pyöräratkaisu rullakoille ja alustavaunuille

Yrityksen tuotekuva Mannerin Konepaja Ab, Oy - Kuljetuspyöräratkaisuja

Mannerin liikeideana on tarjota asiakkaittemme tarpeiden mukaisia lisäarvoja tuottavia, laadukkaita kuljetuspyöräratkaisuja. Tästä hyvä esimerkki on meidän uusi SAMBA –pyörämme. SAMBA kehitettiin tarjoamaan käyttäjälle useita etuja ja haastamaan laajalti eri käyttökohteissa käyttevät, perinteiset sandwich-rullakkopyörät.

Testimme ovat osoittaneet, että pyörän keskiön labyrinttitiivisteeseen kehitetty iskuja vaimentava ja melua vähentävä rakenne tarjoaa useita etuja muihin rullakkopyöriin verrattuna. SAMBA-pyörän ominaisuudet säästävät haarukkaa, mikä pidentää vaunujen käyttöikää ja vähentää huoltotarvetta.

Säästää haarukan kääntölaakeria enemmän kuin tavallinen polyamidi- tai sandwich-pyörä, koska iskuja vaimentava rakenne rasittaa kääntölaakeria vähemmän.

Kuulalaakeroidussa SAMBA-pyörässä laakeroinnin ominaisuudet (pieni väljyys, herkkäliikkeisyys) eivät heikkene käytön myötä kuten vastaavissa rullalaakeripyörissä.

Iskukuormitusta kestävä ominaisuus säästää rullakkoa; kuorma liikkuu vähemmän ja rasittaa siten vähemmän rullakkoa. Kun kuorma pysyy paikallaan, koko rullakko on hiljaisempi käytössä.

Kestävä rakenne: vaimentava materiaali kiinni muissa osissa ilman mekaanista liitosta, jolloin materiaalit eivät liiku suhteessa toisiinsa ja näin ei synny aineiden kulumista ja irtoamista ja pyörä säilyttää pyöreän muotonsa:
• tasainen kulku
• vierintävastus pysyy pienenä
• säästää rullakkoa

Selkeästi kevyempi kuin perinteiset sandwich-pyörät – etu ympäristölle. Pyörä on hiljaisempi ja kulkee tasaisemmin kuin tavalliset pyörät.

SAMBA on nyt saatavana 125 mm:n halkaisijalla. Pyörän kantokykyl on 250 kg/pyörä. 100 mm:n pyörä tulee markkinoille syksyllä 2006.

Lisätietoa: manner@manner.fi

Tietoa yrityksestä: Mannerin Konepaja Ab, Oy