2006-08-15

Weiss CR kääntää tonneja tarkasti

Yrityksen tuotekuva Stig Wahlström Oy - CR-pyöröpöytämallisto

Stig Wahlström Oy on tuonut markkinoille uuden CR-pyöröpöytämalliston. Saksalainen pyöröpöytävalmistaja Weiss GmbH on tunnettu huipputarkoista ja kestävistä pyöröpöydistä lähinnä kokoonpanoautomaatiosovelluksiin. Nyt Weiss on kehittänyt uuden todella järeän CR-sarjan, joka kestää parhaimmillaan staattista aksiaalikuormaa 450 kN ja radiaalikuormaa 290 kN. Suurin sallittu staattinen kippimomentti on 110 kNm ja tangentiaalimomentti 92 kNm. Paikoitustarkkuus on +/-10 kulmasekuntia, joten sovellusalueet ovat laajat työstöautomaatiosta materiaalinkäsittelyyn.

CR-sarja koostuu kolmesta eri versiosta 700, 1300 ja 2000, tyypin kuvatessa pöydän halkaisijaa. Rakenne on kompakti ja matala, suurimmankin version korkeus on vain 420 mm ja käytettävyyttä helpottaa 700 mm avoin keskireikä eli siihen voi sijoittaa esim. robotin.

Servomoottorivetoinen kääntöpöytä on vapaasti ohjelmoitavissa helppokäyttöisen WAS-ohjelman avulla (WEISS Application Software). Ohjelman muistiin tallentuu 128 kääntöpistettä ja kiihdytys/jarrutusrampit ja nopeus ovat ainoat tarvittavat parametrit. Muistiin mahtuu 10 eri kääntösarjaa. Kommunikointi tapahtuu digitali I/O:den tai Profi-Busin välityksellä.

CR-sarjaan kuuluvat myös korotusrungot ja mittatilaustyönä tehtävät jigilevyt, jotka asennetaan kääntöpöytään jo tehtaalla ja kokonaisuuden tarkkuus varmistetaan mittauksin ennen toimitusta asiakkaalle.

Tietoa yrityksestä: Stig Wahlström Oy