2007-10-30

Biohajoavat ostoskassit K-ruokakauppoihin lokakuun lopussa

K-ruokakaupoista on lokakuun lopusta alkaen saatavissaPirkka 100 % biohajoava ostoskassi vaihtoehtona muovikassille. Samalla valikoimiin tulee myös uusi Pirkka-kestokassi.

Pirkka 100 % biohajoava kauppakassi muistuttaa olemukseltaan muovista kauppakassia, mutta se on täysin biohajoava. Biohajoavuus mainitaan selkeästi kassin painatuksessa. Kassin valmistusmateriaalina on käytetty uusiutuvia luonnonvaroja – pääraaka-aine on valmistettu Italiassa ja perustuu maissitärkkelykseen.

"Kassin voi hävittää laittamalla sen biojätekeräysastiaan, kompostiin tai sekajätteen mukaan. Ympäristön kannalta biojätekeräysastia tai komposti on toivottavin ja paras tapa. Kassin voi myös polttaa", kertoo ympäristöpäällikkö Timo Jäske.

Tuote täyttää EU:n vaatimukset pakkauksen biohajoavuudesta sekä kompostoituvuudesta tiukimmankin standardin eli EN-13432 mukaisesti. Kuten standardissa vaaditaan, on tuotteen kompostoinnin lopputuloksena vettä ja hiilidioksidia.

"Meille oli hyvin tärkeää saada kassista tarpeeksi kestävä, jotta siitä saataisiin varteenotettava vaihtoehto muovikassille. Materiaalin laatuun panostaminen näkyy jonkin verran myös tuotteen hinnassa, mutta uskomme että vastuulliset kuluttajat ovat valmiita maksamaan kestävästä biohajoavasta ostoskassista vähän muovikassia enemmän", toteaa tuotepäällikkö Johanna Joki.

Biohajoavan ostoskassin lisäksi kassoille ilmestyy myös Pirkka-kestokassi. "Kestokassi on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat erittäin kestävän ja tilavan ostoskassin, jota voi käyttää useaan kertaan. Kestävyytensä vuoksi kassissa on hyvä tuoda kauppaan myös kierrätettävät pullot", Joki kertoo.

Lisätietoja biohajoavasta ostoskassista:
– Raaka-aine ja valmiit tuotteet on tutkittu Euroopassa useissa eri tutkimuslaitoksissa.
– Raaka-aineen biohajoavuutta on tutkinut myös Valtion Teknillinen Tutkimuskeskus (VTT), jonka testeissä valmis tuote kompostoitui noin 40 vrk aikana.
– Biohajoavan ostoskassin hinnaksi tulee n. 0,30€ (suositusvähittäishinta).
– Biohajoavan ostoskassin vetolujuus on samaa tasoa kuin muovikassin.

Tietoa yrityksestä: Kesko Oyj