2007-10-22

Väestö ikääntyy – Uusi innovaatio palveluasumiseen

Rovaniemeläinen Seniortek Oy on kehittänyt, testannut ja patentoinut monipuolisen palvelutalojen ja hoitolaitosten turvallisuus- ja valvontajärjestelmän, nimeltään Palvelutalo Konsepti. Väestön ikääntymisen myötä kasvavaan palveluasumiseen liittyvät turva- ja valvontajärjestelmät on mahdollista toteuttaa uudella ja yksinkertaisella Palvelutalo Konseptilla. Innovaation markkinat ovat kasvavat ja globaalit. Sitä voidaan soveltaa myös muualla kuin hoitoalalla.

Vastaus hoiva-alan kasvaviin tarpeisiin Suomessa iäkkäiden määrä lisääntyy seuraavien parinkymmenen vuoden aikana voimakkaasti. Tämän seurauksena dementia- ja psykogeriatrinen hoivatyö tulee lähivuosina lähes kaksinkertaistumaan. Kasvu tuo huolenaiheita palveluresurssien riittävyyteen ja laatuun sekä ennen kaikkea taloudellisten resurssien riittävyyteen, koska samaan aikaan työikäinen väestö pienenee noin 10 prosenttia. Juuri näihin ongelmiin on haettu uusia toimintamalleja ja innovatiivisia teknologisia ratkaisuja.

Palvelutalo Konseptissa hoitohenkilökunnan kannalta rutiininomaista työtä siirretään eri järjestelmien huoleksi. Näin hoitohenkilökunnalle jää enemmän aikaa asukkaiden huolenpitoon. Varsinkin yöaikaan järjestelmän hienovarainen valvonta on korvaamaton yöhoitajan apulainen. Palvelutalo Konseptin kehitystyön tavoitteet ovat olleet hyvin ihmisläheisiä. Näistä tinkimättä taloudellisia realiteetteja ei ole unohdettu, vaan järjestelmässä pitkän tähtäimen käytön tavoitteena on yhteiskunnan kannalta mahdollisimman taloudellinen lopputulos.

Helppokäyttöinen järjestelmä Palvelutalo Konsepti yhdistää ensimmäistä kertaa eri valvonta- ja hälytysjärjestelmät sekä hoitajakutsun yhdeksi, helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi. Järjestelmää voidaan hallita atkverkon kautta ja Dect-puhelimen avulla. Kaikkien järjestelmien käyttö hoituu yhdellä, asiakaskohtaisella käyttöliittymällä. Käyttöympäristö on suomenkielinen ja opastava.

Koko tiedote

Tietoa yrityksestä: Seniortek Oy